Гражданите да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - [email protected].Това

...
Гражданите да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - 49ns_lekarstva@parliament.bg.Това
Коментари Харесай

Костадин Ангелов на борба с недостига на лекарства - с парламентарен мейл

Гражданите да подават сигнали за изчезнали медикаменти на специфичен имейл - [email protected].

Това афишира в своя нова активност председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето Костадин Костадинов в профила си във фейсбук. 

На този имейл всеки към този момент можел да подава сигнали за изчезнали медикаменти.

„ Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по опазване на здравето ще четем и ще реагираме, с цел да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази връзка ще накара институциите и регулаторите да проработят по-бързо и във ваша изгода “, написа някогашният здравен министър в последния кабинет на ГЕРБ, въпреки че не излиза наяве по какъв начин Народното събрание тъкмо ще доставя с изчезнали медикаменти и ще взема решение всеки обособен случай.



Ангелов зове и собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на лекарства при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би попречило някоя аптека да извърши предписанието на лекаря.

На 15 септември пред публицисти в парламента Ангелов разгласи, че е уведомил прокуратурата, която да извърши инспекция дали в справката на ДАНС за разбора на аргументите за дефицит на лекарства в страната, има данни за закононарушение, напомня Българска телеграфна агенция. Ангелов повтори, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС по отношение на първата информация, която от здравната комисия са получили от министъра на опазването на здравето за изчезналите медикаменти на територията на България. Той напомни, че съгласно решение на здравната комисия в Народното събрание министърът е длъжен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за изчезналите лекарства в страната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР